‘Een motiverend leerdoel en doorgaande leerlijn voor de (hoog)begaafde sensitieve leerling’

De leerkracht vertelt: “De leerlingen willen uitdagende leerdoelen. Ik zie dan dat mijn collega’s dit doen door het inzetten van de ‘hogere leerlijn’. Maar is dit nu de meest geschikte oplossing? Wat zijn eigenlijk de verrijkende leerdoelen voor deze leerlingen en hoe kies je? En mijn ervaring is dat het boekje ‘rekentijgers’ na enkele maanden meer een ‘papieren tijger’ wordt.”

In de module krijg je kennis en vaardigheden om doorgaande leerlijnen aan neer te zetten waardoor (hoog)begaafde leerlingen in hun eigen tempo het onderwijscurriculum kunnen doorlopen. Daarnaast leer je passende leerdoelen te formuleren, waardoor deze leerlingen gemotiveerd aan de slag gaan.

Kort samengevat leer jij in de module:

  • wat compacten en verrijken (verdiepen, verbreden, versnellen) inhoudt, zodat jij een aangepast verrijkend lesprogramma kan maken voor meer/hoogbegaafde leerlingen
  • welke leerdoelen voor hoogbegaafde leerlingen echt verrijkend zijn, zodat jij een keuze kunt maken om de leerling met plezier en met zijn potentie te laten leren
  • hoe je doelen helder en haalbaar kunt formuleren, zodat jij, de leerling en collega’s precies weten wat verwacht wordt en het motiverend werkt om daar naar toe te werken
  • hoe je de doelen afstemt op beschikbare tijd, middelen en samenwerking, zodat jij opgelucht aan de slag kan en gesteund wordt door school

Zelf-test

Wil je kijken wat je kunt leren in de module? Doe dan: de zelf-test.

schermafbeelding-2016-10-18-om-14-11-39Praktische gegevens en/of direct inschrijven

Informatie over de kosten, data, locatie en andere praktische gegevens is te vinden op de pagina: kosten en data opleiding.

Brochure

Hiernaast vind je de brochure van de module. Door op de brochure te klikken ontvang je alle informatie. De module wordt ‘cursus’ genoemd in verband met de registratie in Registerleraar.

Meer weten? Lees de brochure Cursus Doelgericht leren en doorgaande leerlijn of stel mij een vraag. Je kunt mij per email sonja.morbe@wijssein.nl of telefoon 06 222 13710 bereiken.

Registerleraar

De cursus-module is goedgekeurd door Registerleraar onder nummer OkVfnJlAgO en heeft 28 RU (registeruren) gekregen. Het doel van Registerleraar is dat elke leerkracht zich blijft professionaliseren. De benodigde omvang is gemiddeld per jaar 40 RU behalen (160 RU per 4 jaar).