‘Jouw benodigde tijd voor het maken van onderwijsproducten voor hoogbegaafde leerlingen’

De leerkracht vertelt: “Ik ben ook gestart met plusklassen voor de groepen 5/6 en 7/8. Ik vind het leuk, maar merk dat ik te weinig tijd heb om het goed te doen en dat is frustrerend. Wat ik mis is tijd, ruimte, middelen om dit te doen, ondersteuning. Ik heb volop kennis, maar ik kan er niet genoeg mee doen”. 


In de module krijg je kennis en vaardigheden om al lerend onderwijs te ontwikkelen voor hoogbegaafde sensitieve leerlingen. Deze module is maatwerk, echt maatwerk. We hebben deze module niet ingevuld met een vast thema, maar elk thema kan onderdeel zijn van deze module. Dit is afhankelijk van de leervraag van een deelnemer of een groep deelnemers. Dit betekent dat één of enkele gewenste thema’s uitgewerkt worden door de deelnemers onder onze begeleiding. Het zijn echte werkbijeenkomsten.

Dit kan bijvoorbeeld zijn: het opzetten van een plusklas, inrichten van klassenmanagement, ontwikkeling van protocollen, het ontwikkelen van beleid en/of inzetten van intervisie / supervisie. Maar ook bijvoorbeeld lessen ontwikkelen behoort tot de mogelijkheden.

De module bestaat uit 6 dagdelen werkbijeenkomsten die gedurende een schooljaar 1x per 2 maanden plaatsvindt. Hierdoor kan het thema ook echt in de praktijk uitgewerkt worden tot een volwaardige vaardigheid of onderwijsproduct.

De module met werkbijeenkomsten is nauw verbonden met de andere modules van WijsSein:

  1. Inzicht en signaleren van hoogbegaafde sensitieve leerlingen
  2. Doelgericht leren en doorgaande leerlijnen voor hoogbegaafde sensitieve leerlingen
  3. Empathie voor en relatie met hoogbegaafde sensitieve leerlingen
  4. Aan het werk met hoogbegaafde sensitieve leerlingen

Kort samengevat ontwikkel jij in de module:

  • wat jij nodig hebt op school, in de klas of als coördinator, zodat jij 
alles wat je geleerd hebt ook kunt ontwikkelen tot opbrengsten die nodig zijn om er in de praktijk ook mee te werken
  • bijvoorbeeld: het maken van een beleidsplan of
 het maken van verrijkende lessen of het inrichten van klassenmanagement of een plusklas…… of iets anders wat jij wilt ontwerpen en uitbroeden met andere collega’s uit het onderwijs en onder onze deskundige persoonlijke begeleiding.

Zelf-test
Wil je kijken wat je kunt leren in de module? Doe dan: de zelf-test.

Praktische gegevens en/of direct inschrijven

Informatie over de kosten, data, locatie en andere praktische gegevens is te vinden op de pagina: kosten en data opleiding.

schermafbeelding-2016-10-18-om-14-47-09Brochure

Hiernaast vind je de brochure van de module. Door op de brochure te klikken ontvang je alle informatie. De module wordt ‘cursus’ genoemd in verband met de registratie in Registerleraar.

Meer weten? Lees de brochure Cursus lerend ontwikkelen of stel mij een vraag. Je kunt mij per email sonja.morbe@wijssein.nl of telefoon 06 222 13710 bereiken.

Registerleraar

De cursus-module is goedgekeurd door Registerleraar onder nummer IVV8b6iy6V en heeft 42 RU (registeruren) gekregen. Het doel van Registerleraar is dat elke leerkracht zich blijft professionaliseren. De benodigde omvang is gemiddeld per jaar 40 RU behalen (160 RU per 4 jaar).