“Naar het oordeel van de commissie is de aanvraag tot toetsing en registratie van post-HBO opleiding Specialist Hoogbegaafdheid & differentiatie helder en goed beschreven. Het curriculum is inhoudelijk ‘op niveau’. Fraai aan deze opleiding is dat de deelnemer kan leren op zijn/haar eigen niveau aangezien de opleiding de leerattitude en de groei van de student meet. Dit is een fraaie insteek die past bij de uitgangspunten en de doelen van de opleiding die beogen dat de studenten ook op die manier te werk gaan met hoogbegaafde kinderen. Ook de literatuurlijst laat niets te wensen over. Kortom: uitdagend, inspirerend, inhoudelijk goed op niveau. Het oordeel over deze opleiding is zonder voorbehoud positief.“
CPION beoordeling door toetsingscommissie van de post-HBO opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie Hogeschool Utrecht – ontwikkeld door Mirjam Zevenboom en Sonja Morbé

“Ik vond dat Sonja een prettige manier van overdragen van al haar kennis heeft. Ze doet het rustig en het blijkt dat ze veel van het onderwerp Hoogbegaafdheid en beleidsvorming af weet. Sonja heeft er zeker toe bijgedragen dat mijn professioneel handelen gerichter is geworden.”

“Sonja handelt snel en adequaat. Zij is zeer consciëntieus, werkt zeer gestructureerd, blijft steeds op constructieve wijze meedenken over alternatieve mogelijkheden. Er zijn geen verbetertips te geven!’

“Van Sonja krijg je energie! Sonja is een enthousiaste vrouw die heel helder is in haar opdrachtgeving. Ze weet precies wat ze wil en weet dit heel duidelijk en inspirerend over te brengen. De combinatie van zakelijke aanpak en menselijke interesse maakt het erg prettig samenwerken met Sonja.”

“Sonja heeft in korte tijd grip gekregen op een heel complex project van verschillende opleidingen op twee locaties. Hierbij waren veel interne en externe partijen betrokken, met vaak tegengestelde belangen. Als de druk hoog opliep, wist Sonja de rust te bewaren. Met heldere analyses, veel wijsheid en met oog voor de menselijke kant heeft zij ons langs verschillende heikele kwesties geloodst. Sonja is een bijzonder slimme vakvrouw en bovendien een hartelijke en betrokken collega. Een lot uit de loterij.”

“Als stage begeleider heeft Sonja mij begeleid door een lastig afstudeertraject met veel aandacht en kundigheid. Als professional is Sonja een ondernemer pur sang. Dit gecombineerd met haar integere karakter maakt haar een zeer prettige collega.”

“Sonja is een vrouw die oog heeft voor je kwaliteiten. Ze weet als geen ander hoe je kennis en competenties van iemand ten volle kan benutten en stimuleren. Ze staat voor kwaliteit en ze staat achter haar team, zonder het belang van de opdracht uit het oog te verliezen. Ze is tegelijkertijd een coach, collega en leidinggevende. En ze weet die rollen perfect te integreren in haar warme persoonlijkheid.”

“Sonja is bij uitstek een en/en mens. En manager en collega; en goed in structuur brengen / bewaken én flexibel; kritisch en ondersteunend; slim en aardig. Sonja weet de afgesproken resultaten te behalen en plezier in het werk te brengen. Een inspirerend en innemend mens!”

“Sonja showed great interest in acquiring skills in order to make the company more result-oriented. Not only did she acquire them rapidly she also implemented them and made sure the results were not only monitored but also achieved. In doing this Sonja proved to be very self supporting which was a real asset in times of turn-around.”

HU-2