Verdiepen in hoogbegaafdheid en talentontwikkeling doe ik nu 25 jaar. Ik heb de vele boeken voor je gelezen en maak hier een praktische vertaalslag van, zodat jij het kan toepassen. Ik geloof in verrijkend onderwijs áls interesse of intrinsieke motivatie het speerpunt is van het aanbod; alleen dan komt potentieel tot ontwikkeling. Creatief, sensitief, wijs en gedreven: dit boeit me en het is wie ik ben.

“Leerkrachten weten dat elk kind zich kan ontwikkelen, maar niet met hetzelfde onderwijs”

Gelijke kansen door ongelijk onderwijs: daar geloof ik in. Ieder kind mag zijn potentieel ontwikkelen en dit kan niet door ieder kind hetzelfde onderwijs te geven. Dit vinden we logisch voor kinderen met een flinke achterstand. Dit is ook logisch voor kinderen met een flinke voorsprong.

Ik ben werkzaam als specialist hoogbegaafdheid. Mijn opdrachtgevers zijn onder andere samenwerkingsverbanden, besturen, scholen en opleidingsinstellingen. Ik verricht onderzoeken, zet projecten op, ontwikkel beleidsplannen, geef opleidingen en studiedagen. Ook richt ik voltijds onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen in of begeleid ik scholen naar een volgend niveau.

Ik hou van verheldering, bewustwording, sensitiviteit, structuur en praktisch handelen. Er wordt wel gezegd dat ik het talent heb om iets ‘ogenschijnlijk ingewikkelds’ in hapklare taal uit te leggen. Dit laatste is mijn competentie geworden door mijn kennis én vele uren praktijkervaring. Dit gaat de 10.000 uur expert-regel ver voorbij 🙂

Mijn missie is kennis en kunde te delen, zodat hoogbegaafde kinderen hun potentieel kunnen ontwikkelen zonder schaamte en in verbinding met anderen.

Mijn familie

Samen met mijn man zijn wij ouders van twee prachtige inmiddels volwassen zonen. Een zeer gewaardeerd familielid is onze kat Pepper. Als gezin genieten we het meest van zeilen, skiën, lekker eten en dagelijks veel humor aan de eettafel. Enkele oude familie foto’s uit 2019-2020.

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief van WijsSein:

=

Praktische tips en adviezen

=

Handige documenten

=

Aanbiedingen

Gelijke kansen door ongelijk onderwijs