Moet je zelf hoogbegaafd zijn om onderwijs te kunnen geven aan (hoog)begaafde leerlingen? Mijn antwoord is: je hebt wijsheid nodig. Om passend onderwijs te realiseren voor (hoog)begaafde leerlingen heb je allereerst kennis nodig. Hoogbegaafdheid is namelijk een thema met veel vooroordelen. Vooroordelen kunnen leiden tot niet passend onderwijs. Maar met kennis alleen ben je er niet. Praktijkervaring is ook belangrijk. Met kennis en ervaring bouw je wijsheid op om passend onderwijs te realiseren.

“Leerkrachten weten dat elk kind zich kan ontwikkelen, maar niet met hetzelfde onderwijs”

Gelijke kansen door ongelijk onderwijs: daar geloof ik in. Ieder kind mag zijn potentieel ontwikkelen en dit kan niet door ieder kind hetzelfde onderwijs te geven. Dit vinden we logisch voor kinderen met een flinke achterstand. Dit is ook logisch voor kinderen met een flinke voorsprong.

Ik ben werkzaam als specialist hoogbegaafdheid. Mijn opdrachtgevers zijn onder andere samenwerkingsverbanden, besturen, scholen en opleidingsinstellingen. Ik verricht onderzoeken, zet projecten op, ontwikkel beleidsplannen, geef opleidingen en studiedagen. Ook richt ik voltijds onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen in of begeleid ik scholen naar een volgend niveau.

Ik hou van verheldering, bewustwording, sensitiviteit, structuur en praktisch handelen. Er wordt wel gezegd dat ik het talent heb om iets ‘ogenschijnlijk ingewikkelds’ in hapklare taal uit te leggen. Dit laatste is mijn competentie geworden door mijn kennis én vele uren praktijkervaring. Dit gaat de 10.000 uur expert-regel ver voorbij 🙂

Mijn missie is kennis en kunde te delen, zodat hoogbegaafde kinderen hun potentieel kunnen ontwikkelen zonder schaamte en in verbinding met anderen.

Mijn familie

Samen met mijn man zijn wij ouders van twee prachtige zonen: van 14 en 16 jaar. De jongens zitten in de 3e en 5e klas van het gymnasium. Een zeer gewaardeerd familielid is onze poes Sproetje. Als gezin genieten we het meest van zeilen, skiën, lekker eten en humor. We dromen van een mooie reis om wilde dieren in de natuur te zien. PS. En die droom hebben we waargemaakt in de zomervakantie 2018, een prachtige safari / reis door Tanzania 🙂

Blijf op de hoogte en ontvang:
=

Praktische tips en adviezen

=

Handige documenten

=

Aanbiedingen

 

Ja, ik wil dit graag ontvangen!

Klik op onderstaand knop om je in te schrijven.

Gelijke kansen door ongelijk onderwijs