Bekijk het foto album en proef de sfeer van mijn werkwijze!

Sonja’s lessen waren van het begin tot het eind boeiend. Alles was zeer interessant. Ik vond het een plezier om naar de bijeenkomsten van de opleiding te gaan. Wat ik zeer waardeer in Sonja is haar snelle reactie op de mail. Ze antwoordt vrijwel direct en ze geeft meteen een positieve feedback op de ingeleverde beleidsstukken. Presentaties zijn boeiend. Ze straalt rust uit en ze heeft een prettige stem om naar te luisteren. Ik vond het fijn dat haar feedback op de beleidsplannen met een positieve insteek geschreven is. Het is fijn om te lezen wat je goed hebt gedaan. Verder geeft ze duidelijke tips over hoe nu verder.

De verdieping van de theorie gelinkt met praktisch voorbeelden m.b.t modellen, filmpjes, titels boeken waren erg fijn. Je hebt een talent om iets ‘ogenschijnlijks ingewikkelds’ in hapklare taal uit te leggen, waardoor het begrijpelijk wordt. Geen punten tot verbetering. Heldere presentatie m.b.t. PowerPoint.

Sonja heb ik ervaren als een rustig persoon, die openstaat voor ideeën en haar werk serieus neemt. Ik vond het fijn dat Sonja snel op vragen in mailtjes antwoord. De cursusavonden heb ik prettig ervaren. De tijd vloog voorbij. Sonja neemt de tijd voor iedereen. En haar overdracht is prima. Ook haar feedback op het beleidsplan is duidelijk en de opmerkingen zijn terecht. Het was wel veel in één keer, maar ik kon er wel mee aan de slag. Sonja heeft het prima gedaan. Bedankt!

Ik wil nog even laten weten hoe intens ik genoten heb van de studiedag donderdag! De inhoud was heel boeiend, maar vooral ook de manier waarop jij dat brengt Sonja; dit is geen kennisoverdracht, zoals ik die gewend was in de collegebanken. Ik heb de hele dag ervaren als het samen delen van zuivere, doorleefde wijsheid, prachtig! Het heeft me diep geraakt en enorm geïnspireerd….

Bij deze wil ik een terugkoppeling geven op de lessen van Sonja, die zij ons heeft gegeven. Ik vond dat Sonja een prettige manier van overdragen van al haar kennis heeft. Ze doet het rustig en het blijkt dat ze veel van het onderwerp Hoogbegaafdheid en beleidsvorming af weet. Ik vind dat deze cursus een proces van bewustwording is. Sonja heeft er zeker toe bijgedragen dat mijn professioneel handelen gerichter is geworden. Ik voel wel dat ik er nog niet ben, zeker als het gaat om het verwoorden in het beleidsplan. Hierop heeft Sonja mij wel voldoende feedback gegeven. Bedankt voor de lessen en tot ziens!

Sonja heeft in korte tijd grip gekregen op een heel complex project. Hierbij waren veel interne en externe partijen betrokken, met vaak tegengestelde belangen. Als de druk hoog opliep, wist Sonja de rust te bewaren. Met heldere analyses, veel wijsheid en met oog voor de menselijke kant heeft zij ons langs verschillende heikele kwesties geloodst. Sonja is een bijzonder slimme vakvrouw en bovendien een hartelijke en betrokken collega. Een lot uit de loterij.

Sonja handelt snel en adequaat. Zij is zeer consciëntieus, werkt zeer gestructureerd, blijft steeds op constructieve wijze meedenken over alternatieve mogelijkheden. Er zijn geen verbetertips te geven!

Van Sonja krijg je energie! Sonja is een enthousiaste vrouw die heel helder is in haar opdrachtgeving. Ze weet precies wat ze wil en weet dit heel duidelijk en inspirerend over te brengen. De combinatie van zakelijke aanpak en menselijke interesse maakt het erg prettig samenwerken met Sonja.

Sonja is bij uitstek een en/en mens. En manager en collega; en goed in structuur brengen / bewaken én flexibel; kritisch en ondersteunend; slim en aardig. Sonja weet de afgesproken resultaten te behalen en plezier in het werk te brengen. Een inspirerend en innemend mens!

Sonja showed great interest in acquiring skills in order to make the company more result-oriented. Not only did she acquire them rapidly she also implemented them and made sure the results were not only monitored but also achieved. In doing this Sonja proved to be very self supporting which was a real asset in times of turn-around.

Naar het oordeel van de commissie is de aanvraag tot toetsing en registratie van post-HBO opleiding Specialist Hoogbegaafdheid & differentiatie helder en goed beschreven. Het curriculum is inhoudelijk ‘op niveau’. Fraai aan deze opleiding is dat de deelnemer kan leren op zijn/haar eigen niveau aangezien de opleiding de leerattitude en de groei van de student meet. Dit is een fraaie insteek die past bij de uitgangspunten en de doelen van de opleiding die beogen dat de studenten ook op die manier te werk gaan met hoogbegaafde kinderen. Ook de literatuurlijst laat niets te wensen over. Kortom: uitdagend, inspirerend, inhoudelijk goed op niveau. Het oordeel over deze opleiding is zonder voorbehoud positief.“
Dit is de eerste opleiding die ik in het verleden heb ontwikkeld en gegeven. Deze referentie betreft de accreditatie door CPION. De beoordeling is van de toetsingscommissie CPION over de post-HBO opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en Differentiatie Hogeschool Utrecht – ontwikkeld door Mirjam Zevenboom en Sonja Morbé. Deze tweejarige opleiding wordt niet meer in deze vorm gegeven.

Mijn vragen zijn meer dan voldoende beantwoord door Sonja. Super ook dat zij daarna nog een samenvatting stuurt en aanvullende informatie. Ik neem alle informatie mee naar onze school om ermee aan de slag te gaan en te bezien wat de mogelijkheden voor de school zijn. Ik vond het gesprek en de manier waarop Sonja de informatie geeft heel prettig. Ze is enorm bevlogen en deskundig naar mijn idee, ze doet veel suggesties over wat ik nog kan lezen en doen en ze geeft handige kapstokken hoe ik met het onderwerp verder kan. En we zaten op een heerlijke locatie in haar praktijkruimte, ook niet onbelangrijk.

Ik krijg energie van de groep en de kennis & vaardigheden die wij krijgen van jullie! Het mooiste vind ik, dat er ruimte is tijdens de opleidingsdag om je kennis toe te passen. Ik voel ‘wrijving’ ? . Het is reuze interessant en inspirerend. Ik heb zó veel zin om met onze HB-kinderen aan de slag te gaan!

Ik wil even zeggen dat ik de info van Sonja al zo ongeveer voor de 10e x aan het doorlezen ben en ik baal er gewoon van dat ze hier niet in de buurt zit! Heb er echt heel veel aan. Ze snapt het tenminste echt! Ben er inmiddels wel achter dat dit echt enorm moeilijk is (om alles echt te snappen HB / HSK en overprikkeling) bij heel veel hulpverleners waar van je verwacht dat die het ook snappen zijn we inmiddels keer op keer teleurgesteld. Maar goed, ik blijf moed houden, ooit komt het goed! Maar ik wil toch even laten weten dat Sonja dit allemaal heel goed heeft opgeschreven en hele zinvolle vragen heeft gesteld, knap, bewondering voor!

Bedankt Sonja, voor de samenvatting van het gesprek en de informatie in de mail! We gaan er zeker mee aan de slag en gaan de boeken bestellen. We vonden het een verhelderend gesprek. Ontzettend fijn! Mochten we nog een keer vastlopen of wat coaching kunnen gebruiken dan zullen we zeker weer beroep op je doen.

Ik heb zó veel zin om met onze HB-kinderen aan de slag te gaan!

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief van WijsSein:

=

Praktische tips en adviezen

=

Handige documenten

=

Aanbiedingen